Genoeg te doen

In de omgeving van Lafage vind je een paar wereldberoemde attracties, maar ook heel wat minder bekende plaatsen die niettemin zeer de moeite waard zijn. 

Carcassonne

Eén van de mooiste steden van Frankrijk is Carcassonne, met de ommuurde middeleeuwse 'cité' als hoogtepunt. Ook de rest van de stad heeft alles erop en eraan voor een leuk dagje uit. Carcassonne ligt op 40 autominuten van Lafage.

Pyreneeën

Als je een korte wandeling maakt naar de heuveltop van het gehucht Fage, kun je de keten van de Pyreneeën in al haar pracht zien liggen. In de hele omgeving domineren de bergtoppen het uitzicht. Het is zeker de moeite waard om de bergen in te gaan, wandelend of fietsend. Vraag ons vooral om tips voor een tocht die past bij je wensen en je bergervaring. Op een uur rijden vanaf Lafage zijn er talloze startpunten voor bergwandelingen of -tochten.

Foix

Hoofdstad van het departement Ariège, vol van geschiedenis, en zeker de moeite waard voor een tussentop. Het kasteel van Foix met zijn markante torens herbergde ooit de Katharen. Foix ligt hier 45 autominuten vandaan.

Mirepoix

Sla vooral Mirepoix niet over, tien autominuten hier vandaan. Mirepoix is een schattig middeleeuws  stadje met een mooi plein, een kathedraal en talloze souvenirwinkels, bars en restaurants. Op maandag is er een grote markt met veel lokale producten.  

Toulouse

Rijd je de andere kant op, dan kom je na een uur in de 'roze stad': Toulouse. Ze dankt haar bijnaam aan de rode bakstenen waarmee het centrum ooit gebouwd is. Behalve de mooie architectuur vind je in Toulouse alles wat je van een grote stad verlangt: musea, galeries, kerken, parken, winkels, cafés, restaurants. Je kunt er rustig een hele dag doorbrengen.

Om en bij Lafage

Vanuit ons huis zijn er honderden wandelingen en fietstochten te maken, vaak over paden en weggetjes waar je verder niemand tegenkomt. Vraag ons om tips over de leukste wandelingen en de heuvels die je als fietser absoluut (niet) moet beklimmen. 

De grotten van Niaux

Nog zo'n wereldberoemde toeristische attractie: de prehistorische schilderingen in de grotten van Niaux, bij Tarascon. Rondleidingen duren er 90 minuten, vooraf (online) reserveren is sterk aan te raden. De entrée is niet goedkoop, en de wandeling is alleen te doen met goede schoenen en een goede conditie, maar het is zeer zeker de moeite waard om de 12.000 jaar oude rotstekeningen te zien.